AVG.

zaterdag 27 juni 2015

Bloemkoolcouscous en koekjes

Voor een vleesloze dag heb ik gebruikt
wat er in huis was.
Een stukje bloemkool, 1 zoete aardappel en
een potje gemengde bonen.
De bloemkool
in de keukenmachine
met kleine beetjes tegelijk fijngemalen 
tot het eruit zag als couscous.
De zoete aardappel geschild, in blokjes
gesneden en gaar gekookt.
Het potje bonen opgewarmd en uit laten lekken,
toen alles door elkaar gemengd en
op smaak gebracht met een restje pastasaus
cayennepeper en zout.

bloemkoolcouscous
Daarbij ijsbergsla met tomaat en peterselie.

Voor een lieve vriendin nog koekjes gebakken
en versierd met lichtblauwe icing en een
rond wit chocolaatje als bloemen hartje.

bloemenkoekjes
Het koekjes recept:

200 gram bloem
150 gram boter
80 gram witte basterd suiker
1 eidooier
1 theelepel koekkruiden
snufje zout

Kneed hier een deeg van, leg het een half uur in
de koeling, rol het deeg uit en steek
met een vorm koekjes uit en bak ze 
15 minuten in de oven op 180º C

Klop het eiwit stijf en roer dan net zoveel
poedersuiker door tot het net dik genoeg is,
om  het koekje te bedekken en erop te blijven.
Als de icing eraf loopt is het te dun.
Een chocolaatje erop en laten drogen.


Op een bordje met een lintje eromheen
staat het wel feestelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten