AVG.

maandag 23 maart 2015

Banoffie-pie

Een banoffie-pie stond al tijden op mijn to do lijstje.
Zoiets moet je gewoon maar eens doen.
Er lagen kammen met bananen in mijn kast,
dus nu moest het er maar eens van komen.
Ik heb altijd gedacht dat het
best veel werk was om zo'n taart te maken,
maar dat valt reuze mee.
banoffie-pie
Om de karamel te maken leg je een blik (Friese vlag)
gecondenseerde melk in een hoge pan met kokend water.
Dat laat je zachtjes 2,5 uur koken.
Zorg ervoor dat het blikje onder water blijft.
En dat kun je al van tevoren doen.
Maar ook een deegbodem kun je al afbakken.
Voor de bodem:
125 gram boter
100 gram witte baster suiker
250 gram bloem
2 eidooiers
vanille extract
snufje zout
1 eetlepel ijskoud water

Kneed hier een deeg van en bekleed een 
ingevette bakvorm
van 22 cm Ø met het deeg.
Leg een stuk aluminiumfolie op het deeg,
en doe daar bakbonen (of oude bonen) op als steunvulling.
Zet de oven op  180 Cº en bak  15 minuten,
verwijder de steunvulling en bak nog 10 minuten.

Als de bodem is afgekoeld, maak je het blikje open
dat natuurlijk ook al koud geworden is.
Besmeer de bodem met de karamel uit het blikje.
Snijd 3 bananen in plakjes en sprenkel er
 het sap over van 1 citroen, laat even intrekken.
Leg de bananenplakjes op de karamel.
Klop 300 ml slagroom met  1 eetlepel
klopvast en 2 eetlepels suiker stijf.
Spreid de room over de bananen.
Ga met een dunschiller over een chocolade reep
en maak kleine krullen op de room.


Mijn lief houd niet van harde korsten aan een taart,
maar deze viel echt mee, de korst was redelijk zacht.
De taart smaakte echt goed, de karamel en de
bananen en room, samen is dat een goede combinatie,
 het is zeker voor herhaling vatbaar.

3 opmerkingen: