AVG.

dinsdag 20 mei 2014

Witte koolsalade

Op mooie dagen zoals vandaag smaakt
een frisse salade erg goed,
bij een stukje vlees of gebakken vis,
aardappelen, rijst of pasta.

Mijn groenteboer had geen witte kool,
maar in plaats daarvan kocht ik een spitskooltje.
het maakt niet uit, je kunt ook deze salade
zelfs met rode kool maken.

Deze salade had ik een poosje geleden gemaakt
en geen precieze hoeveelheden opgeschreven.

Maar dit heb je ongeveer nodig voor 2 personen:

Een halve witte (of spits) kool
die je fijn schaaft in een kom.
Een kleine ui erboven grof raspen en
een teentje knoflook fijn raspen.
Meng een ruime eetlepel honing met
een ruime eetlepel witte wijnazijn,
en roer dit door de kool.
Maak 3 eetlepels olijfolie warm, pas op,
niet te heet maken,
en giet dit over de kool,
roer even door.
Snijd een halve stevige appel in julienne reepjes,
doe dit in een andere kom,
en hak een handvol amandelen grof.
Roer hierdoor 2 eetlepels kwark
of dikke yoghurt
en doe dit bij de kool in de andere kom, meng
alles goed door elkaar.
Laat de smaken goed trekken en
zet de kom een uurtje in de koeling.

Een heerlijke frisse salade !!

frisse koolsalade





Geen opmerkingen:

Een reactie posten